fredag 10 juni 2011

Dags att ta sig I kragen!

För tillfället sprutar svensk tennis ut stjärnor på löpande band och det är en trygghet vi länge haft. När den ena blir gammal så kommer nästa stora svenska stjärna in och erövrar tennisens finrum. Det är en känsla och trygghet som är svår att beskriva. Vi har tusentals engagerade ungdomar som är redo att ta klivet från junior till proffs!
Eller? Nä så är det verkligen inte. Svensk tennis är inne i en djup kris och tennis är inget våra ungdomar prioriterar. Förr i tiden var tennis en ledande sport i landet och en hel nation satt samlade framför sina tv apparater eller vid sin radio och följde Björn Borg, Wilander, Edberg etc när dom jagade nya bragder. Idag tycks intresset vara som bortblåst och många ungdomar föredrar en god bit choklad och en kall cola framför datorerna. Många av våra barn blir överviktiga och tanken på att sporta finns inte på kartan i denna it dominerade värld vi lever i. Det är föräldrarnas ansvar att sätta måttliga gränser för hur många timmar deras barn får tillbringa framför datorerna och de borde ställa krav på att deras barn i någon form utövar en eller flera motionsrelaterade sporter. Det är inget krav att man ska spela tennis men kravet borde vara att se till att varje förälders barn mår bra och har en bra hälsa vilket bodar gott för deras framtida tuffa arbetsliv. Fysisk hälsa är en viktig faktor som bidrar starkt till att barnen kan koncentrera sig och prestera i skolan.
Jag hoppas att vårt samhälle kan vara en bidragande faktor till våra barns välmående och enligt min och säkert många andras synpunkt så borde idrott prioriteras mycket mer i skolan än vad den idag gör. Minst 2 timmars idrott varje vecka. Ju mer barnen aktiveras desto bättre kan de även prestera under resten av dagen och i skolan
Jag önskar att tennisen kan få ett rejält uppsving och därigenom aktivera ytterligare några barn och ungdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar