lördag 16 april 2011

Du tror du är smart, snygg och stilfull, du är trash!!!


Jag var på fest med en gammal vän här om månaden i en närliggande stad och vi satt ett gäng grabbar och drack lite öl, snackade skit och lyssnade på lite skön musik. Framåt 8 tiden ringde det på dörren och in kommer det 6, 7 tjejer med ett trevligt yttre och med god smak för hudprodukter och kläder. Vänligt kommer den långa söta tjejen  fram och hälsar och växlar några snabba ord och är i allmän bemärkelse trevlig och glad. Så kommer hon att förbli hela kvällen, glad, trevlig och festsugen.
Denna tjejen ser överlägset bäst ut i sitt umgänge och bär upp sitt yttre på ett ödmjukt sätt. Man skulle kunna säga att hon tillhör den typiska "överklasskretsen" men det är absolut inget hon vill skryta med eller låter lysa igenom. Jag inte tror att hon tänker så om sig själv. Hon är helt enkelt en genuin person med ett trevligt yttre. Av hennes 5 andra vänner är 4 även trevliga, inte så värst pratglada utan föredrar att sitta på en lång rad bredvid varandra med benen i kors, dricka sitt vin som det vore läsk och småprata med varandra och cirka en gång i halvtimmen gå ut på balkongen och dra i sig några millimeter. Man fick veva igång tjejerna men allt eftersom de fick lite sponk innanför västen så mjuknade de upp och var glada och trevliga hela kvällen.
Sen kommer vi då till den sjätte och sista personen som även hon ser bra ut, inte världsklass men OK. Den här tjejen måste nog vara den mest asociala person jag någonsin mött. Hon satt på sin stol hela kvällen och såg väldigt butter ut. Gamnacken hängde ner till hennes anklar. Fick känslan av att tjejen tänkte - Ta mig här ifrån, snälla. - Jag är så himla snygg, jag borde vara någonstans, på Södermalm och festa med Stockholms elit. Det stank överklass långa vägar. Är dessa tankar då befogade? Nej! Du är långt ifrån så snygg som du tror. Du må ha bra betyg men du har pluggat 10 timmar varje dag för att lyckas få de betyg du idag har så du kan absolut inte kalla dig smart, och är ingen person man lägger märke till (fast du tror det). Någon form av social kompetens existerar inte och du har inget i ditt liv som tillåter dig att vara så överlägsen som du försöker vara. Jag kan istället hjälpa till och sammanfatta dig med två väldigt enkla bokstäver. wt!
Ett gott råd, lär dig av din trevliga vän att ödmjukhet uppskattas mer än övertro/övermod!!!

1 kommentar: